HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 7., vasárnap

Húsvéti tojás: csibék a havas fűben

Húsvéti tojás: csibék a havas fűben

Húsvétra terveztem ezt a reggelit, de végül nem jött össze. Most, hogy végre nyugalom van, azért csak megcsináltam, hisz a tojás az élet kezdetét, a tavaszt jelképezi, s én már nagyon várom a tavaszt. Sajnos ma is borongós az idő, még az eső is szemerkélt, hűvös van, s bár azt ígérték, hogy időnként kisüt a nap, egyelőre még az se látszik, hogy merre jár. Az is aktuálissá teszi az ételt, hogy most van a medvehagyma szezonja.

Hozzávalók
  • 3 db tojás
  • 6 szem kapribogyó
  • 1/2 db sárgarépa
  • 6 levél medvehagyma
  • majonéz
  • torma
  • őrölt fekete bors
  • citrom
Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, megpucolom., majd majonézzel bekenem. Egy tányérra ráhelyezem a medvehagyma leveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.. A sárgarépát karikára vágom, megformázom a lábakat és csőröket. A tojásokba beleteszem a kapribogyókat, ezek lesznek a szemek, a répából kivágott csőröket, s ráhelyezem a répalábakra.
Majd a "fűre" pöttyentek torma darabokat, ez jelképezi a havat.



3 megjegyzés:

  1. Hát igen nyugalom lehet, mert húsvétkor gondolom, hogy a ház asszonya uralta a konyhát, de ez a természetes. Na és kész van már a konyhátok? Majd látni szeretnénk, remélem, hogy készítesz fotókat.
    A tojáscsibék jó kis figurák. De havat már torma formában sem jó látni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a konyhát ő uralta.
      A konyha nincs kész, a burkoló tegnap dolgavégezetlenül ment el, mert a felrakott csempék, amiket a nejem kinézett, a falon nem tetszettek. A munkalap pedig még nem jött meg. Úgyhogy félkész állapotban van minden.
      Ha elkészül netán valaha, készítek fotókat, s megmutatom.

      Törlés
  2. De jó pofa....tetszik!!!! Ha elkészül a konyha, biztosan megleszel elégedve, mert nagyon szép lesz!:-))

    VálaszTörlés