HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 22., hétfő

Föld napja - Earth Day

Föld napja - Earth Day

42 éve ünnepeljük április 22-én a Föld napját.


Sajnos, a "civilizált" ember a természet kincseinek tönkretételével, a rablógazdálkodással, környezetszennyezésével jó úton halad afelé, hogy egyre inkább elpusztítsa életterünket.  A NASA nagy erővel kutat földszerű élhető bolygók után távoli naprendszerekben.

Nem lenne egyszerűbb, ha ezt a Földet, a mi csodálatos Földünket  óvnánk, védenénk, s nemcsak egy nap?

A Föld 1 napját mutatja be az alábbi videó az űrből nézve három és fél percben, ahogy az Expedition 30 és Expedition 31 legénysége látta 2011/12-ben. A film elején nappal van, majd fokozatosan átmegyünk az éjszakába. Láthatunk sarki fényt, vihart az USA partjainál, s kitekinthetünk a Tejútra.

1 megjegyzés:

  1. Bizony csodálatos a Földünk, és lehet, hogy csak ez az egy élhető bolygónk van, a NASA hiába keres, kutat. Bár ki tudja, mert az emberi képzelet nagyon kevés, hogy még csak elképzelni is tudnánk, hogy mi lehet és van-e egyáltalán még egy ilyen naprendszer. Itt ezt a Földet kellene, védeni, óvni, nem csak a mának élve és teljesen kiaknázni, kifosztani, tönkretenni az esőerdőket, és ezzel a Föld tüdejét kicsinyíteni. De sorolhatnám még a sok károsító tevékenységet amit az ember végez nap mint nap szerte a Földön (talaj, vizek, légkör). Nem lesz ennek jó vége. Nem kell ide több atombomba, az előzőek is elég volt ahhoz, hogy tönkretegye maga alatt a Földet az emberiség. Elég a környezetszennyezésből!!!

    VálaszTörlés