HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 6., szombat

Újabb Gasztro Show

Újabb Gasztro Show

Korábban már írtam egy konyhashow-ról. Most egy újabb röpcédulát dobtak be a postaládámba egy termékbemutatóval egybekötött 21.századi főzőshow-ról.

Annyi nyereményt ígérnek, hogy az már hihetetlen. Van itt minden, mi szemszájnak ingere: garantált ajándék mindenkinek, tombola  (ízületi szorítópánt, mosópor, konyhai szeletelő, porszívó, mosógép, vasaló, borotva,  monitor, kerámia késkészlet, krémcsomag, fejmasszírozó), ingyenes étkezés, kedvezményes wellness utazás, 3 napos félpanziós üdülés 3 csillagos szállodában Pápán, minden nap 3 új LCD TV, s még ki tudja mi minden.

Kívánhat egy földi halandó ennél többet?





Bár a show tegnap volt, de biztos jelentkeznek még újabb meghívással.

Én óva intenék mindenkit, hogy bedőljön az ilyen és hasonló invitálásoknak. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ilyen csak a mesében létezik. 

Tényleg mesés nyerési lehetőség, vagy csak átverés?

Mellesleg kíváncsian várom azok jelentkezését, akik akár bármit is nyertek ezen a show-n, annak ellenére, hogy nem vásároltak semmit a termékbemutatón jóval magasabb áron, mint amennyiért azt bárhol megvehették volna.. Sajnos, gyakran hallani arról, hogy főleg időseket, nyugdíjasokat hogyan beszélnek rá olyan termékek megvásárlására, amire tulajdonképpen nincs is szükségük, ráadásul igen borsos áron.

Vajon a Fogyasztóvédelem, a NAV, s a rendőrség figyel ezekre a rendezvényekre?

3 megjegyzés:

  1. Ez így igaz ahogy írod, de úgy látszik, hogy még nem találtak emberükre, aki kicsit megpiszkálná a dolgaikat, és itt a meghívottakra gondolok. Úgy látszik, hogy a Fogyasztóvédelem, a NAV és a rendőrség sem figyelt még föl rájuk, mert ezek szerint senki nem hívta fel a figyelmüket a nagy humbukkra. Valóban nyugdíjasok vannak ott többnyire és igen borsos áron vásárolhatnak - és sajnos bedőlnek a szervezőknek.

    VálaszTörlés
  2. Asszem a rendőrség nem tehet semmit, mert ez nem csalás, hanem a hiszékenyek kihasználása. A NAV persze odafigyelhetne, meg a Fogyasztóvédelem is.

    Azt meg elképzelni se tudom, hogyan lehet valaki annyira hiszékeny, hogy ne tudná: ebben a világban semmi sincs ingyen! Még az ingyen ajándékot is borsos áron adják!

    Minden átverés, kivétel nélkül, ami gyors meggazdagodást, könnyű pénzkeresetet, rendkívüli kamatot ígér!

    VálaszTörlés
  3. Én tegnap voltam...:((( Akkora átverés volt, hogy ihaj! Én tudom, ezek a bemutatók hogy működnek, semmire sem tudnak rábeszélni. DE: Főzőshow??? Gasztronómiai show? A 4,5 órás előadásból akár 3 perc is volt a főzőshow, a többi az egészségvédelemről (?) szólt! Szerintem bármely orvos, vagy gyógyszergyár gond nélkül be is perelhetné rágalmazásért! Meg is nyerné,tuti!

    Azért az ilyen rendezvényeknek van egy megszokott forgatókönyvük, de ez minden kritikán aluli volt!Az előadó dühbe gurult attól, hogy senki sem vesz 400 ezer forintért semmit se! Kiabált is az összegyűlt tömeggel, akiknek az átlagéletkora bőven hetven fölött volt!

    A beígért ajándékok pedig? A karóra a házaspároknak szigorúan csak személyi igazolvány felmutatásával vált elérhetővé! A két krém közül az egyiket nem adták át (jó lesz a következő átvert társaságnak), az ingyenes étkezés (ami általában az éttermekben egy gyerekadag rántott hús vegyes körettel szokott lenni) most egy félbevágott zsömlében levő vacak felvágott volt.

    Természetesen, a szórólapon szereplő "ingyenes tartózkodás, ha hoz vendéget" is hazugság volt. MTB kerékpár? Még csak szó sem esett róla, nem hogy megnyerhető lett volna!

    Végül a helyszín: Budafokon az Istvántanya étterem. május 2-án.

    Az étteremnek még az ilyen válságos időben sem szabadna a hírnevét ezzel a szélhámos bandával rontani!

    Üdvözlettel: BKZS

    VálaszTörlés