HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 20., csütörtök

Beigli Andi lányunknak

Beigli Andi lányunknak

Andi ismét hazalátogat most a hétvégére.. Ebből kifolyólag a feleségem már két napja a konyhában tüsténkedik, süt, főz.Még szerencse, hogy egy nagy adag lecsót főztem, így csak melegíteni kell a mikróban, különben felkopna az állam.

A remeklései között a gulyáslevestől a sültekig számos étel van, de a sütemények között a koronát a beigli viszi el. Ami ezúttal tényleg kiválóan sikerült, minden eddigi kísérletet felülmúlt. Állaga, íze, kinézete majdnem tökéletes. Mondom ezt annak lapján, hogy én is kaptam egy kóstolót. Legfeljebb azt lehet kritizálni, hogy az erezete még nem az igazi. (De hiába mondom, hogy tojássárgájával legalább kétszer kenje át.)

A produktum:



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis bejglinek néz ki. A lányod biztos imádni fogja:)Ahogy elnézem a tölteléket nem sajnálta ki a feleséged:))Én elfogadnék mindegyikből egy-egy szeletet!!!

    VálaszTörlés
  2. A bejglit először megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen fél, háromnegyed óráig pihentetjük, hogy száradjon rá a tojássárgája. Ezután kenjük meg fehérjével, és ismét pihentetjük fél óráig sütés előtt.
    De a téli időszakban én egy éjszakát szoktam a hideg kamrában pihentetni.
    Persze, ahány ház, annyi szokás.
    Amúgy szépek a nejed bejglijei, van bennük jó sok töltelék, épp ahogy szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű ez a beigli! Pont ahogy én is szeretem: sok-sok finom töltelékkel!...:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta,és finom lehet!Ügyes volt a szakácsnő:))

    VálaszTörlés