Sült pangasius petrezselymes krumplival, baby répával és zöldborsóval, tejszínes sajtos besamel mártással
- 2 db pangasius filé
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- fűszeres olívaolaj
- 6 db krumpli
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- baby répa zöldborsóval (mélyhűtött)
- Vegeta
- vaj
- 1 ek liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl tejszín
- reszelt parmezán
- őrölt fehér bors
- kapri bogyó
- újhagyma szára
- egész tarka bors
- szerecsendió
- petrezselyem
A halszeleteket kieresztés után sózom, borsozom, s bőségesen facsarok rá citromlevet, s félreteszem.
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom. A baby répát és zöldborsót Vegetás vízben megpárolom.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rászórom a lisztet, világosra pirítom., felöntöm tejjel, simára keverem, hozzáadom a tejszín, beleszórom a reszelt sajtot, capri bogyót az apróra vágott hagyma szárakat, petrezselymet, őrölt fehér borsot, szerecsendiót, felforralom, majd lassú tűzön, gyakori keverés mellett készrefőzöm.
Közben egy másik serpenyőben olajon megsütöm a halszeleteket.
Tálaláskor a tányérra helyezem a halat, mellé a felszeletelt petrezselymes krumplit, s a zöldségeket. Megszórom petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel és borssal. Öntök a halra szószt, s díszítem petrezselyem zölddel.

Ez egy felséges étel, látványra is és gondolom ízre is!
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésMiután cápaharcsa imádó vagyok, meg kell dícsérjelek, hogy hoztál nekem egy kis kótolót. Komolyan mondom úgy korog a gyomrom a látványtól. Nagyon guszta lett. Imádom a pangaskiust minden formában.
VálaszTörlésSzeretem a pangasiust és örülök ennek a receptnek!Köszi
VálaszTörlésMindig szerettem volna megkóstolni, még a neve is olyan előkelő. Jól néz ki.
VálaszTörlésEz nagyon finom és látványként is gyönyörű.
VálaszTörlésEz nagyon jó ebéd lehetett, köszönöm a receptet!
VálaszTörlés