HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 5., szombat

Carnevale Veneziano/Velencei Karnevál

Carnevale Veneziano/Velencei Karnevál

Ha már a karneválokról, farsangról volt szó, mindenképp meg kell emlékezni a Velencei Karneválról is, amely február 26-án kezdődött és március 8-án zár.

Mível egy nagyon jó írást találtam a Pesti Zsibongó-ban, azt adom közre:

Farsang a lagúnák városában
A romantikus Velence egész évben a nászutasok zarándokhelye. Az ötödik évszak, a farsang azonban már életkorra, nemre és családi állapotra való tekintet nélkül is idevonzza mindazokat, aki a februári szürkeség helyett az életörömöt szeretnék választani. Mindenütt zene szól, és a pompás jelmezekbe öltözött emberek a történelmi kulisszák közepette fantasztikus bálteremmé változtatják a Szent Márk teret. A 2011-es rendezvény egyrészt Olaszország egyesítésének 150. évfordulója, másrészt Sissi, az érzelmek és a hölgyek előtt tiszteleg. Nem véletlenül mottója az idei karneválnak az 1800-as évekre való utalással az Ottocento.
A cikk folytatása -->

Néhány kellemes videó a Velencei Karneválról a YouTube-ról:

Venice 2011


Venezia, Carnevale 2010


Carnevale Veneziano


Rondo Veneziano Gondole


Carnevale a Venezia


Carnevale di Venezia - Rondò Veneziano



Végül egy dal a Velencéről:

VENEZIA, ciudad flotante y romántica - Música Charles Aznavour - Com'e triste Venezia.



3 megjegyzés:

  1. Sok évvel ezelőtt voltunk a velencei karneválon! 3 napig barangoltunk Velencében a gyerekekkel, bejártuk szinte minden zeg-zugát, és nagyon élveztük minden percét. Volt, hogy annyi ember hömpölygött az utcán, hogy szó szerint mozdulni sem tudtunk jó ideig. Sajnos az éjszakákat nem ott töltöttük, hanem Mestrében, mert Velencében megfizethetetlen lett volna.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos hangulatot nyújtasz nekünk.
    Köszi
    Mrita

    VálaszTörlés
  3. Egyszer én is voltam a velencei karneválon, de soha többet nem megyek karnevál idején. Fantasztikus a hangulat, de nem lehetett élvezni a város szépségeit, mert mint az ár vitt a tömeg magával :)

    VálaszTörlés