HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 9., szerda

Sült hús zöldséges rizzsel

Sült hús zöldséges rizzsel

Hozzávalók :
  • 2 szelet hús
  • Vegeta
  • mustár
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili szósz
  • chili paprika
  • olíva olaj
  • rizs
  • kelkáposzta
  • petrezselyem
  • húsleves kocka
Elkészítés: 

A húst kis darabokra vágom,  beleteszem egy dobozba, bekenem a fűszerekkel, öntök rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe legalább egy napra. A rizst beáztatom.
Másnap a rizst felteszem főni. A kelkáposztát leveleire szedem, s húsleves kocka hozzáadásával szintén főzni kezdem (csak néhány levélre van szükség, a többi majd a rakott kelkáposztához kell).
A rizsbe belekeverem az apróra vágott kelkáposztalevelet és petrezselymet, borssal, Vegetával, fokhagymás petrezselyem fűszerkeverékkel ízesítem.

Egy serpenyőben olívaolajon megsütöm a húst.

Tálaláskor a húsdarabkákat egy tányérra teszem, mellé formázom  a rizst (egy bögre segítségével), s díszítem egy kis kelkáposzta levéllel és chili paprikával. (A fotózás után még locsoltam a rizskupacra chili szószt, így nem csak ízesebb lett, de a színek is jobban érvényesültek, de már lusta voltam megint elővenni a masinát.)


3 megjegyzés: