HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 12., szombat

Gaffel kölsch (kölni sör)

Gaffel kölsch (kölni sör)


Hétvégére hazaengedték a lányunkat. Vasárnap este repül vissza, mivel hétfőn már munkába kell állnia. Azt nem fogadták el, hogy március 15. nemzeti ünnep és  így munkaszüneti nap Magyarországon, pedig jelenleg egy magyarországi cég alkalmazásában van formálisan, majd ha átmegy Grazba, akkor lesz a német cég alkalmazottja. A kocsiját otthagyta a hotel parkolójában, s repülőgéppel jött, az esti járattal. Aznap még dolgoznia kellett.  Ahhoz képest, hogy  fapadossal (Germanwings) repült, elég borsos volt az ár 336 €  (kb. 95.000 Ft) Ráadásul ez volt a legolcsóbb. Még jó, hogy a cég fizette. El nem tudom képzelni, mi kerül ennyibe. Tavaly ilyenkor a MALÉV Európa számos fővárosába hirdetett akciós utat 23.000 Ft-ért. Az árban még a reptéri illeték is benne volt  Ami viszont tényleg nevetségesen olcsó volt, hiszen  többnyire csak az illeték kerül kb. ennyibe! A feleségem és a lányom Londonba ruccant ki 3 napra, élve ezzel a lehetőséggel. Én vigyáztam a házra.

De, hogy gasztronómiai kapcsolódása is legyen a bejegyzésemnek, bár ez a címből már kiderült:

Andi a Köln/Bonn reptéren a Duty Free-ben vásárolt nekem egy doboz sört, potom 1,50 €-ért (450 Ft) Mennyi lehet ez a városban, nem vámmentesen?


Ráadásul ezt bezárták egy nylon tasakba, melyet  a cél állomás előtt nem volt szabad felnyitni. Az előírás megszegőitől elkobozhatják a tasak tartalmát.


Nem akarok az Auchan-nek reklámot csinálni, de tegnap akciós áron  135 Ft-ért vettem  dobozos Spaten Premium  (hamburgi) sört, s ez eredeti volt, nem licence alapján itthon gyártott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése