HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 31., szombat

Gombás Bruschetta sajttal, paradicsommal




Gombás Bruschetta sajttal, paradicsommal

Kedvenc olasz szendvicsem, előételem, vörös borral kísérve a vacsorám. Az adriai campingben olasz barátaimmal gyakran fogyasztottuk.

Hozzávalók:

  • 3 szelet toast kenyér
  • fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • gombapörkölt
  • sajt
  • paradicsom
  • bazsalikom
  • chili paprika

  • bors
  • fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
  • oregano

Elkészítés:

Kiindulási alap a Bruscetta Classico,
vagyis, a kenyereket megpirítom, fokhagymával bedörzsölöm, olívaolajjal meglocsolom. A kenyereket egy tányérra teszem, majd a kenyereken elhelyezem a gombapörköltet, sajtot, fokhagyma darabokat, paradicsomot, chili paprikát és bazsalikom leveleket. Sózom, megszórom petrezselymes fűszerkeverékkel, borssal, oreganoval.
3 varriációt csináltam, az elsőn a bruscettán már rajta van a pörkölt szósz, s úgy tettem be a mikróba (ez az én kedvencem), a másodikon szósz nélkül van, míg a harmadik natur.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése