HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 26., kedd

Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal, folyami rákkal

Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal, folyami rákkal


Az édes dinnye és a halak csodás együttese.

Hozzávalók:
  • 1/2 mézdinnye
  • vodka
  • 1/2 szelet füstölt lazac
  • folyami rák
  • fekete olíva bogyó
  • pitypang levele
  • citrom
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • 4 db paprikás ostya (TUC)

Elkészítés:

A mézdinnyét kiveszem a hűtőből, kettévágom, magját eltávolítom. Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát. A pitypang levelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.

Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olíva bogyóval. Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chili szószt.  A dinnye mellé helyezem a pitypang leveleket, a két fél citrom karikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás ostyákat.

Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek


Kedves blogtársam - Mária - kérdésére, de lehet, hogy másokat is érdekel, a folyami rákfarok dobozának a képe:


A Crawfish (Crayfish) édesvízű, folyami rák.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehetett!!
    (Csak egy kérdésem lenne, hol lehet folyami rákot beszerezni, mert olyat még soha nem láttam.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt. Kérdésedre: Én a hozzánk közeli budaőrsi Auchanban szoktam vásárolni. Ott mindig kapható. Ez tulajdonképpen rákfarok, a VICI forgalmazásában. A doboz fotóját feltettem a bejegyzésbe.

      Törlés