HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 2., szombat

Melone con Gambaretti, Conchiglia e brandy/Sárgadinnye rákkal, kagylóval és brandyvel

Melone con Gambaretti, Conchiglia e brandy/Sárgadinnye rákkal, kagylóval és brandyvel


Nem tudom, hogy az olaszoknál van-e ilyen étel, de nekem annyira olaszosnak tűnt ez a kreációm, hogy olasz nevet is adtam neki. Engem lenyűgözött ez a szín, s íz orgia. Az étel és a színes virágok keveréke. Remélem nektek is tetszik majd.

Hozzávalók:
  • 1 db kisebb sárga dinnye
  • rák
  • paradicsomos kagyló
  • chili paprikás olívabogyó
  • fekete magnélküli olívabogyó
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • brandy
  • pitypang levél és virág

Elkészítés:

A dinnyét félbevágom, a magját eltávolítom, a húsát kikanalazom egy kiskanállal, ráhelyezem egy kistányérra. Majd teszek bele négy pitypang levelet, egy szelet citromot, a dinnyegolyócskákat, a rákokat a kagylókat, az olívabogyókat visszapakolom, borsozom, facsarok rá citromot, öntök rá egy korty brandyt, csepegtetek rá chilit. Díszítem egy pitypang virággal, s rakok a tányérra néhány pitypang levelet és virágot.






2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett és bizonyára ízletes!!!
    Örülök, hogy tányérra kerültek a virágok:)

    VálaszTörlés
  2. Hű ez nagyon tuti hideg előétel! Grtaula!

    VálaszTörlés