Melone con Gambaretti, Conchiglia e brandy/Sárgadinnye rákkal, kagylóval és brandyvel
Nem tudom, hogy az olaszoknál van-e ilyen étel, de nekem annyira olaszosnak tűnt ez a kreációm, hogy olasz nevet is adtam neki. Engem lenyűgözött ez a szín, s íz orgia. Az étel és a színes virágok keveréke. Remélem nektek is tetszik majd.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb sárga dinnye
- rák
- paradicsomos kagyló
- chili paprikás olívabogyó
- fekete magnélküli olívabogyó
- citrom
- őrölt fekete bors
- chili szósz
- brandy
- pitypang levél és virág
Elkészítés:
A dinnyét félbevágom, a magját eltávolítom, a húsát kikanalazom egy kiskanállal, ráhelyezem egy kistányérra. Majd teszek bele négy pitypang levelet, egy szelet citromot, a dinnyegolyócskákat, a rákokat a kagylókat, az olívabogyókat visszapakolom, borsozom, facsarok rá citromot, öntök rá egy korty brandyt, csepegtetek rá chilit. Díszítem egy pitypang virággal, s rakok a tányérra néhány pitypang levelet és virágot.
Gyönyörű lett és bizonyára ízletes!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tányérra kerültek a virágok:)
Hű ez nagyon tuti hideg előétel! Grtaula!
VálaszTörlés