HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 19., kedd

Töltött paprika hidegen

Töltött paprika hidegen

A kánikulára való tekintettel ezúttal egy hideg ételt készítettem ebédre:

Hozzávalók :
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 1 1/2  db sárga kalifornia paprika
  • 1/2 db csípös hegyes paprika
  • 1/2  fej vörös hagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 szelet retek
  • 1/2 fejes saláta
  • 1 db tojás
  • fekete olíva bogyó
  • zöld olíva bogyó chili paprikával töltve
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • olíva olaj
  • saláta olaj
  • chili szósz
  • bazsalikom levél
  • vaj 
  • zsemle
Elkészítés:

A tojást keményre főzöm. A salátát leveleire szedem, megmosom, s egy tányérra helyezem. A paprikákat félbevágom, a csumát eltávolítom, a salátalevelekre rakom. A hagymákat, paradicsomot, a fél sárga kalifornia paprikát  szeletelem, aprítom, megtöltöm velük a paprikákat.A retekből vágok 2 szeletet. A tojást felszeletelem, a tányérra rendezem. Sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, olívaolajjal, salátaolajjal, chili szósszal, rárakom az olívabogyókat. Díszítem egy bazsalikom levéllel.

Friss vajas zsemlével fogyasztom.




    4 megjegyzés:

    1. Jó cseles voltál a címmel! Nagyon guszta a tálad amit készítettél és nagyon finom lehetett! Meg is etted az egészet?:-)

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Köszönöm a megjegyzésed. Finom volt, de csak a felét ettem meg, hiszen ez egy legalább 2 személyes adag volt.

        Törlés
    2. Nagyon kívánatos ez a vacsi.

      VálaszTörlés
    3. Ez a tál zöldség kész vitaminbomba volt!! Nagyon mutatós, és nagyon egészséges!

      VálaszTörlés