HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 15., péntek

Töltött paprika krumpliágyon, csőben sütve

Töltött paprika krumpliágyon, csőben sütve

Hozzávalók :
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • 1 db sárga kalifornia paprika
  • 15 dkg darált hús (sertés-marha)
  • 2 kanálnyi rizs
  • 1/2 vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 2 db nagyobb krumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék.
  • chili paprika
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • koriander levél
Elkészítés:

A krumplikat, s a rizst  felteszem főni. A hagymákat apróra vágom, egy serpenyőben megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehérre sütöm. Beteszem egy keverő tálba, fűszerezem, ráütöm a tojást, összekeverem. A sajtot lereszelem, a paradicsomot felszeletelem.A paprikákat hosszában félbevágom, kicsumázom.

A krumplit megpucolom, s karikákra vágom egy nyél nélküli serpenyőbe, melybe olajat öntöttem. Sózom, borsozom. A paprikákat megtöltöm a töltelékkel, ráteszem a krumpliágyra, melléhelyezem a paradicsomszeleteket. Mindegyikre teszek  reszelt sajtot.

Tálaláskor 1-1 paprikát, 2 paradicsomszeletet, valamint krumplit helyezek a tányérra. Díszítem egy koriánderlevéllel.




3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, jól is néz ki. Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni :-)

    VálaszTörlés
  2. Egy kis kérdés..az egészet mennyi időre teszed be a sütőbe? és hány fokra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sütőt 180 C fokra melegítettem elő légkeverésen. Az időt nem mértem, időnként ránéztem, s amikor úgy itéltem meg, hogy megsült, elzártam a sütőt.

      Törlés