Gombás tortellini sonkával és fehérboros sajtszósszal
Gomba, sonka, sajtszósz, no és a fehérbor - csodás együttes.
Hozzávalók:
- 1 tasak gombás tortellini
- olíva olaj
- 6 szelet selyemsonka
- tejföl
- fözőtejszín
- füstölt sajt
- kapor
- petrezselyem
- pitypang levél, vagy rukkola
- bazsalikom
- citrom
- fehér bor
- capri bogyó
- őrölt fekete bors
- oregano
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni, a vízbe szórok sót, locsolok kevés olívaolajat. Közben a sonkát kockára vágom, a kaprot, petrezselymet, pitypanglevelet, bazsalikomot aprítom, belekeverem a tejfölbe, öntök bele főző tejszínt,, facsarok bele citromot, öntök bele fehérbort, sózom, borsozom, összekeverem. A sajtot lereszelem, a felét a szószhoz keverem.
A tésztát tányérra szedem, meghintem a sonkával, oreganoval, reszelt sajttal, locsolok rá szószt, s díszítem egy bazsalikom levéllel.
Huhh, ez nagyon pazar!
VálaszTörlés