HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 2., szombat

Gombás tortellini sonkával és fehérboros sajtszósszal

Gombás tortellini sonkával és fehérboros sajtszósszal


Gomba, sonka, sajtszósz, no és a fehérbor - csodás együttes.

Hozzávalók:
  • 1 tasak gombás tortellini
  • olíva olaj
  • 6 szelet selyemsonka
  • tejföl
  • fözőtejszín
  • füstölt sajt
  • kapor
  • petrezselyem 
  • pitypang levél, vagy rukkola
  • bazsalikom
  • citrom
  • fehér bor
  • capri bogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni, a vízbe szórok sót, locsolok kevés olívaolajat. Közben a sonkát kockára vágom, a kaprot, petrezselymet, pitypanglevelet, bazsalikomot aprítom, belekeverem a tejfölbe, öntök bele főző tejszínt,, facsarok bele citromot, öntök bele fehérbort, sózom, borsozom, összekeverem. A sajtot lereszelem, a felét a szószhoz keverem.

A tésztát tányérra szedem, meghintem a sonkával, oreganoval, reszelt sajttal, locsolok rá szószt, s díszítem egy bazsalikom levéllel.


1 megjegyzés: