Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban
Hozzávalók:- 1 fej karalábé leveleivel
- 15 dkg sertés-marha darált hús
- 1 fej vörös hagyma zöld hajtásaival
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 dobot (70 gr) sűrített paradicsom
- ketchup
- chili szósz
- petrezselyem
- bazsalikom
- olíva olaj
- vörös bor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 1 kocka zöldségleves
- 1 kocka marhahúsleves
A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, 3 nagyobb levelet félreteszek. A hagymákat, bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Beleteszem egy keverőtálba, hozzá a rizst, fűszereket, tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.
Egy fazékba beleteszem a karalábé forgácsokat, aprított karalábé leveleket, bazsalikom leveket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsom sűrítményt, ketchupot és chili szószt Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntök bele vörös bort.
Nagyon jól néz ki ,hát még milyen finom lehet ? Ezt a paradicsomos változatot nem ismertem , talán ez egy kis olasz beütés ? Kíváncsivá tettél,hamarosan el kell készítenem, mert most van itt az idénye és mindent a maga idejében ,úgy a jó!
VálaszTörlés