HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 22., péntek

Kertünk gyönyörűsége

Kertünk gyönyörűsége

Nem tudom, hogy mi a neve ennek a virágnak, de gyönyörű.  Hasonlít a liliomra a virágja, de a levele egészen más. Nem tudtam megállni, hogy ne osszam meg veletek. Most nyílt ki, s még van egy bimbó rajta.



P.S. Ahogy Líviát ismerem, ő tudja és meg is írja a virág nevét.

3 megjegyzés:

  1. Én úgy gondolom, királyliliom lehet.Gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Endre most csalódást kell okoznom, mert csak tippelni tudok. Nagyon sok növényt ismerek a latin nevükkel együtt, de ez nem királyliliom. A királyliliom virágszára másfél méter magasra is megnő, amelyen kedvező viszonyok között 10-15 nagyméretű, tölcsér alakú illatos virág fejlődik így június-július hónapokban. A liliomok egy száron több virágfejjel rendelkező növények, és ahogy elnézem a Te növényed az bokorszerűnek látszik, egy száron egy virág van távol egymástól. A környezete Nálad árnyékos, közé van növe más növényeknek, az viszont a liliomokra jellemző, mert szeretik az árnyékos helyet, a tavasz vége és nyár eleje növényei. Nagyon sokféle faja és fajtája van, de liliomba még nem találkoztam ilyen levélzettel, ami nem jelenti azt, hogy nincs ilyen. Vettétek a növényt vagy kaptátok, valamit tudnod kellene róla, hogy Ti ültettétek-e. Valószínű, hogy mégis valamilyen liliom faj. Ha minden évben előjön anélkül, hogy valamit csinálnátok vele, akkor fagytűrő, évelő, hagymás, a liliomok ilyenek. Figyeld meg, hogy visszahúzodik-e fokozatosan az elvirágzása után őszig. Jegyezd meg a helyét és tavasszal is figyeljed. Ennyit tudok írni, a levele miatt nem tudom meghatározni.

    VálaszTörlés