Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával
Hozzávalók:- 1 nagy fejes saláta fele
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- darabolt bacon
- 3 szelet sonka
- petrezselyem
- kapor
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 1 kocka szárnyashús-leves
- 1 kocka zöldségleves
- olíva olaj
- citromos olíva olaj
- 1 kanál liszt
- fehér bor
- főzőtejszin
- tejföl
A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.
Egy edényben olajon pirítom a hagymákat, a bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkával egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leves kockákat. A saláta leveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm. Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszint. A végén öntök bele bort, és tejfölt.
Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.
Igazi kincs az amit közreadol ,ilyenkor nyárelőn ez egy igazi sláger ! Nagyon jól dokumentált poszt ,a képek remekül sikerültek,étvágygerjesztőek ! Az itt közölt étel egy igen finoman könnyített - bár igen gazdagon készített- változata a régi erdélyi öntött salátának ,amelyhez füstölt húst adtak és egy kis tárkonyecetet is ,mindez itt is megtalálható csak egy hajszállal halványabb ,pasztell árnyalatban !Gratulálok !
VálaszTörlésKöszönöm kedves szavaid, jólestek.
TörlésŐszinte örömmel tettem , mert úgy érzem hogy sokat teszel a magyar gasztronómiai hagyományok éltetéséért ! Ez a tény a mai felgyorsult és összezavarodott világunkban igen nagyra becsülendő !
VálaszTörlésJól néz ki, guszta a levesed, igen szeretem a salátalevest és főzeléket is, de te újítottál, finom lehetett:-)))
VálaszTörlés