HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 28., csütörtök

Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival sült répával, spárgával és lilahagymás, fokhagymás paradicsomsalátával

Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival, sült répával, spárgával és lilahagymás, fokhagymás paradicsomsalátával


Csirkecomb gazdag körítéssel.

Hozzávalók:
  • 2 db csirke felső comb
  • 4 db újkrumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db fehér spárga
  • 2 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • olíva olaj
  • citromos olaj
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • koriander levél

Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezem, majd bepanírozom. A krumplit és zöldségeket megfőzöm. A krumplikat kevés olajon megpirítom.

A combokat bő olajban megsütöm. Közben a krumplikat kevés olajon megpirítom, szórok rájuk aprított petrezselymet.

Tálalás: A tányérra helyezem a csirkecombot, mellé a zöldségeket és a krumplit, felülre pedig a paradicsomot és a lilahagymát. Rászórom az aprított fokhagymát, s a fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével és citromos olajjal. A csirkére teszek egy koriander levelet.



4 megjegyzés:

  1. Nekem egy kicsit nagy az adag, de felével megbírkóztam volna.
    Szeretem, szeretem, yammy!!

    VálaszTörlés
  2. Az összetevők minden egyes darabja finom, az összhatást, hogy ezekből mi sült ki sajnos csak Te érezted. Jól néz ki és biztos finom lehetett.

    VálaszTörlés
  3. Nincs is jobb érzés, mint beleharapni egy ropogós pipicombba.

    Géza

    VálaszTörlés