Sopa de tomate mexicana/Mexicói paradicsomleves
Mint korábban ígértem, jön a mexikói paradicsomleves. Ezt készítik melegen is, de én a hideg - főzés nélküli - változatot választottam. Vidékenként eltérő módon készítik. Íme az én variációm:Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db chili paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db uborka
- 1/2 avokado
- chili paprika
- paradicsomlé
- citrom
- chili szósz
- olíva olaj
- tortilla
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
Az avokadot kockára, a paprika felét karikára vágom, félreteszem. A többi zöldséget darabolom, egy keverőedénybe teszem, öntök bele chili szószt, olíva olajat, kevés paradicsomlét, facsarok rá citromlevet, s botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön. A sajtot kockára vágom, a tortillából csíkokat vágok. Az avokádó kockák egy részét 1 gerezd fokhagymával, citromlével, sóval, borssal péppé dolgozom egy villával.
Fogyasztáskor egy tányérba öntöm, középre rakom az avokádókrémet, rá egy chili paprikát, majd beleteszem az avokádó kockákat, néhány karika paprikát, s a tortilla szeleteket.
Stilszerűen hallgassunk hozzá egy mexikói zenét a Sopa de tomato együttestől:.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése