HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 27., szerda

Sopa de tomate mexicana/Mexikói paradicsomleves

Sopa de tomate mexicana/Mexicói paradicsomleves

Mint korábban ígértem, jön a mexikói paradicsomleves. Ezt készítik melegen is, de én a hideg - főzés nélküli - változatot választottam. Vidékenként eltérő módon készítik. Íme az én variációm:

 Hozzávalók:
  • 4 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 2 db chili paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db uborka
  • 1/2 avokado
  • chili paprika 
  • paradicsomlé
  • citrom
  • chili szósz
  • olíva olaj
  • tortilla
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

Az avokadot kockára, a paprika felét karikára vágom, félreteszem. A többi zöldséget darabolom, egy keverőedénybe teszem, öntök bele chili szószt, olíva olajat, kevés paradicsomlét, facsarok rá citromlevet, s botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön. A sajtot kockára vágom, a tortillából csíkokat vágok. Az avokádó kockák egy részét 1 gerezd fokhagymával, citromlével, sóval, borssal péppé dolgozom egy villával.

Fogyasztáskor egy tányérba öntöm, középre rakom az avokádókrémet, rá egy chili paprikát, majd beleteszem az avokádó kockákat, néhány karika paprikát, s a tortilla szeleteket.




Stilszerűen hallgassunk hozzá egy mexikói zenét a Sopa de tomato együttestől:.

sopa de tomate - oh mare




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése