Busa szelet zöldségekkel, grillezve
A busa viszonylag jellegtelen ízét nagyon feldobja a sok, különféle zöldség, a tányérunk is szép színes lesz tőlük.
Hozzávalók:
- 1 szelet busa filé
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- 4 síp fehér spárga
- 6 síp zöld spárga
- 1 cső kukorica
- 4 szelet bacon
- 1 szál sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 2 fej csiperke gomba
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db újkrumpli
- petrezselyem
- sárga és piros kaliforniai paprika díszítésnek
- olíva olaj
A halfilét kettévágom, beirdalom, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromlevet. Félreteszem.
A sárgarépát és a fehér spárgát megpucolom. A krumplit és a spárgát felteszem főni, később hozzáadom a fehérspárgát, végül a zöld spárgát. A főtt kukoricára rátekerem a bacont.
Egy grill serpenyőbe öntök kevés olajat, s megpakolom zöldségekkel, fűszerezem, s elkezdem sütni, ami már megsült, kiveszem, félreteszem, s belerakom a maradékot. A végén a halat is meggrillezem, a bőrös oldalával kezdve.
Tálaláskor elhelyezem a tányéron az egyik halszeletet, s a zöldségek felét. (A kukoricát és a paradicsomot kettévágtam.) Kevés apróra vágott kaliforniai paprikával, petrezselyem levéllel és egy citromkarikával dekorálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése