HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 24., vasárnap

Busa szelet zöldségekkel, grillezve

Busa szelet zöldségekkel, grillezve


A busa viszonylag jellegtelen ízét nagyon feldobja a sok, különféle zöldség, a tányérunk is szép színes lesz tőlük.

Hozzávalók:
  • 1 szelet busa filé
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • 4 síp fehér spárga
  • 6 síp zöld spárga
  • 1 cső kukorica
  • 4 szelet bacon
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej csiperke gomba
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db újkrumpli
  • petrezselyem
  • sárga és piros kaliforniai paprika díszítésnek
  • olíva olaj

Elkészítés:

A halfilét kettévágom, beirdalom, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromlevet. Félreteszem.
A sárgarépát és a fehér spárgát megpucolom. A krumplit és a spárgát felteszem főni, később hozzáadom a fehérspárgát, végül a zöld spárgát. A főtt kukoricára rátekerem a bacont.

Egy grill serpenyőbe öntök kevés olajat, s megpakolom zöldségekkel, fűszerezem, s elkezdem sütni, ami már megsült, kiveszem, félreteszem, s belerakom a maradékot. A végén a halat is meggrillezem, a bőrös oldalával kezdve.

Tálaláskor elhelyezem a tányéron az egyik halszeletet, s a zöldségek felét. (A kukoricát és a paradicsomot kettévágtam.) Kevés apróra vágott kaliforniai paprikával, petrezselyem levéllel és egy citromkarikával dekorálom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése