Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal, folyami rákkal
Az édes dinnye és a halak csodás együttese.
Hozzávalók:
- 1/2 mézdinnye
- vodka
- 1/2 szelet füstölt lazac
- folyami rák
- fekete olíva bogyó
- pitypang levele
- citrom
- olíva olaj
- őrölt fekete bors
- chili szósz
- 4 db paprikás ostya (TUC)
Elkészítés:
A mézdinnyét kiveszem a hűtőből, kettévágom, magját eltávolítom. Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát. A pitypang levelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.
Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olíva bogyóval. Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chili szószt. A dinnye mellé helyezem a pitypang leveleket, a két fél citrom karikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás ostyákat.
Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek
Kedves blogtársam - Mária - kérdésére, de lehet, hogy másokat is érdekel, a folyami rákfarok dobozának a képe:
A Crawfish (Crayfish) édesvízű, folyami rák.
Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehetett!!
VálaszTörlés(Csak egy kérdésem lenne, hol lehet folyami rákot beszerezni, mert olyat még soha nem láttam.)
Nagyon finom volt. Kérdésedre: Én a hozzánk közeli budaőrsi Auchanban szoktam vásárolni. Ott mindig kapható. Ez tulajdonképpen rákfarok, a VICI forgalmazásában. A doboz fotóját feltettem a bejegyzésbe.
Törlés