Gyors halászlé tésztával (bajai utánzat)
Tudom, ez nem a halászlevek csúcsa, de a bográcsot a nejem kidobta, a konyhában meg nem akartam büdösíteni. Főleg az alaplé főzését akartam elkerülni. Egyébként is, az ember nem egy főre főz halászlét. De mivel nagyon vágytam a halászléra, hát így készítettem el. Remélem a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. (Ők sűrítményt nem használnak, alaplét főznek, s tejfölt sem tesznek rá. A tészta az stimmel, igaz, nem cérnametélt, hanem gyufatészta.) Nos:Hozzávalók
- 1 szelet pontyfilé
- 1 doboz halászlé sűrítmény
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 db kisebb vöröshagyma
- chili paprika
- olaj
- vörösbor
- cérnametélt
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- tejföl
- (sajna tej és ikra nem volt)
A halat besózom, kockára vágom, s beteszem a hűtőbe. (Ahogy a hozzávalóknál is írtam, tej és ikra is jó lett volna bele, de amikor a filét vettem a multinál, egyik sem volt.)
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, beleteszem a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntök bele vörösbort. Amikor megfőtt, tálalom A tányérba merek a halléből, ügyelek rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne, teszek rá tejfölt és egy chili paprikát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése