HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 24., vasárnap

Baconba tekert méz- és sárgadinnye grillezve, brandyvel locsolva

Baconba tekert méz- és sárgadinnye grillezve, brandyvel locsolva

Hozzávalók:
  • 1/4 db mézdinnye
  • 1/4 db sárgadinnye
  •  8 szelet bacon 
  • őrölt fekete bors
  • citromlé
  • olíva olaj 
  • római saláta
  • menta levél és virág
  • dióbél
  • fekete olívabogyó
  • chilipaprikával töltött zöld olíva bogyó
  • 2 szelet Knäckebrot
Elkészítés:

A dinnyéket félbe, majd negyedbe  vágom, a magját eltávolítom, felszeletelem, a héját levágom.A tányérra helyezem a salátalevelet, meglocsolom citromlével és olíva olajjal.
A dinnyeszeleteket betekerem baconszalonnába, sózom, borsozom, grillserpenyőben kevés olíva olajon megsűtöm. Tálaláskor a salátalevelekre helyezem a dinnyeszeleteket, meglocsolom olívaolajjal és brandyvel, szórok rá dióbelet, s olívabogyókat,  mentalevéllel és mentavirággal díszítem. Rakok mellé 2 szelet Knäckebrot-ot.






4 megjegyzés:

  1. Hát ez jó, tegnap én is ilyesmit szerettem volna, de körtés saláta lett belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam a bejegyzésedet. Te sonkával szeretted volna, s gondolom hidegen. Olyat gyakran készítek, bár bevallom, nem a legdrégább sonkákból. Persze, ha őszinte akarok lenni, az olasz, de akár az osztrák sonkával a mi commerce sonkáink köszönőviszonyban sincsenek.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Большое спасибо, Милена. Я очень рад, что Тебе понравились мои блюда.

      Törlés