Baconba tekert méz- és sárgadinnye grillezve, brandyvel locsolva
Hozzávalók:- 1/4 db mézdinnye
- 1/4 db sárgadinnye
- 8 szelet bacon
- só
- őrölt fekete bors
- citromlé
- olíva olaj
- római saláta
- menta levél és virág
- dióbél
- fekete olívabogyó
- chilipaprikával töltött zöld olíva bogyó
- 2 szelet Knäckebrot
A dinnyéket félbe, majd negyedbe vágom, a magját eltávolítom, felszeletelem, a héját levágom.A tányérra helyezem a salátalevelet, meglocsolom citromlével és olíva olajjal.
A dinnyeszeleteket betekerem baconszalonnába, sózom, borsozom, grillserpenyőben kevés olíva olajon megsűtöm. Tálaláskor a salátalevelekre helyezem a dinnyeszeleteket, meglocsolom olívaolajjal és brandyvel, szórok rá dióbelet, s olívabogyókat, mentalevéllel és mentavirággal díszítem. Rakok mellé 2 szelet Knäckebrot-ot.
Hát ez jó, tegnap én is ilyesmit szerettem volna, de körtés saláta lett belőle :)
VálaszTörlésLáttam a bejegyzésedet. Te sonkával szeretted volna, s gondolom hidegen. Olyat gyakran készítek, bár bevallom, nem a legdrégább sonkákból. Persze, ha őszinte akarok lenni, az olasz, de akár az osztrák sonkával a mi commerce sonkáink köszönőviszonyban sincsenek.
TörlésПрекрасно звучи:)
VálaszTörlésБольшое спасибо, Милена. Я очень рад, что Тебе понравились мои блюда.
Törlés