Fehérboros cukkini-zöldspárga krémleves reszelt sajttal
Csodás a két zöldség együtt sajttal megbolondítva.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1/2 zacskó zöld spárga
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- füstölt sajt
- tej
- tejföl
- 1 db zöldségleves kocka
- só
- cukor
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- curry
- olíva olaj
- liszt
- fehér bor
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt
Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése