HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 5., kedd

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók:
  • 1 fej karalábé leveleivel
  • 15 dkg sertés-marha darált hús
  • 1 fej vörös hagyma zöld hajtásaival
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 dobot (70 gr) sűrített paradicsom
  • ketchup
  • chili szósz
  • petrezselyem 
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • vörös bor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 kocka zöldségleves
  • 1 kocka marhahúsleves
Elkészítés:

A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, 3 nagyobb levelet félreteszek. A hagymákat, bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Beleteszem egy keverőtálba, hozzá a rizst, fűszereket, tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.

Egy fazékba beleteszem a karalábé forgácsokat, aprított karalábé leveleket, bazsalikom leveket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsom sűrítményt, ketchupot és chili szószt  Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntök bele vörös bort.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ,hát még milyen finom lehet ? Ezt a paradicsomos változatot nem ismertem , talán ez egy kis olasz beütés ? Kíváncsivá tettél,hamarosan el kell készítenem, mert most van itt az idénye és mindent a maga idejében ,úgy a jó!

    VálaszTörlés