HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 10., vasárnap

Születésnapi menű

Születésnapi menü

Bár a születésnapom 13-án, szerdán van, de mivel a lányunk hétvégére ugrott haza Grazból, s délután már vissza is ment, és legközelebb 2-3 hét múlva jön, ezért ma köszöntöttek fel.

Születésnapi virágom (feleségem kertjéből):


Metaxá-val koccintottunk (Drága feleségem nem mulasztotta el megemlíteni, hogy a 80. születésnapomat ünnepeljük, sajna a porckorong sérvem mostanában nagyon gyötör, így míg korábban - amikor még sportos életet éltem -  akár 5-10 évet is letagadhattam volna, mostanság ez megfordult, s a mozgásom már nem annyira ruganyos, mint korábban. Csak egyről feledkezik meg, már ő sem az a bombázó, mint akár még 10 évvel ezelőtt is, s egyte gyakrabban hallom, hogy itt fáj, ott fáj. Most épp Zalakaroson volt a húgával.egy kúrára.):


Az ebéd:
Gulyásleves (én az enyémet szokás szerint még utánfűszereztem őrölt paprikával, borssal, köménnyel, sóztam, mert a lányunk szerint is sótlan volt, s vágtam bele egy nagy chili paprikát, ez a képen még nem látszik)



Fasírt uborkasalátával (a feleségem akart még újkrumplit is sütni hozzá, de a lányunk lebeszélte róla):


Ezt a fogást délben kihagytam, vacsorára fogyasztottam belőle, én még tettem hozzá egy kis répát is:


A bor hozzá (szürkebarát, a sógorom bátyjának a balatoni pincészetéből):


 A születésnapi tortám:


A tortaszeletekre tojáslikőrös tejszínhab került:



16 megjegyzés:

  1. Előre is bolodog szülinapot!

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot, jobb egészséget kívánok:)

    VálaszTörlés
  3. Boldog születésnapot kívánok, klassz menü volt:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Hobbychef! Boldog születésnapot Kívánok! Tetszik a blogod, bár a képek nem mindig élesek! Jó kis ebédet készített a nejed, kedves tőle, bár a sült krumpli is finom lett volna, nem? Miért beszélte le róla a lányod? A tortát is a feleséged készítette? jól néz ki!
    Még egyszer gratulálok az alkalomhoz és a blogodhoz!
    Apropó! olyan fokhagymás chilis olajat hol lehet kapni?Üdv, Ari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot. A chiliolajos fokhagymát a lányom Grazból hozta, hogy nálunk kapható-e, nem tudom.

      Törlés
    2. Köszönöm a jókívánságot, a tortát egy cukrászdából hozták a lányok, nem a feleségem készítette. Ennyire nem ügyes tortakészítő.

      Törlés
  5. Isten éltessen sokáig erőben egészségben! Nagyon finom lehetett az ünnepi ebédetek és csodás a "feleséged kertjéből" szedett virág!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot. A feleségem kertje nem irónia volt. Neki tényleg van egy saját ingatlana, nem messze a házunktól (kocsival 10-15 percre), Madárhegyen, Gazdagrét felett(nem budapestieknek: ez Budán van, az egyik legszebb területen), ott szedte a virágokat.

      Törlés
  6. Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok erőben, egészségben! A menü nagyon jól össze lett állítva, fincsi lehetett.

    VálaszTörlés
  7. kedves Endre, boldog szuletesnapot kivanok, akar a 69-ik, akar a 100-ik

    VálaszTörlés
  8. Boldog születésnapot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon Boldog Születésnapot kívánok! A menü csodálatos volt.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Hobbychef!! Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából!! Isten éltessen sokáig jó-jobb egészségben! Finom volt a szülinapi menü :).
    (Már az este is szerettem volna bejegyzést hagyni, de még a saját blogomban sem tudtam. Vagy a gépemmel, vagy a Crome-mal van valami baj.)

    VálaszTörlés
  11. Két fülcimpa húzás és két puszi! Boldog Szülinapot! Szeretnék majd ennyi idősen én is ilyen aktív lenni! Szóval, még sok egészséges és tartalmas éveket kívánok Neked! A szülinapi ebéd tökéletes volt, habár az új krumpliról nem kellett volna lebeszélni a feleséget! :o)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a kedves hozzászólásokat és a jókívánságokat.

    VálaszTörlés