HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 8., péntek

Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával

Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával

Hozzávalók:
  • 1 nagy fejes saláta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • darabolt bacon
  • 3 szelet sonka
  • petrezselyem
  • kapor
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 kocka szárnyashús-leves
  • 1 kocka zöldségleves
  • olíva olaj
  • citromos olíva olaj
  • 1 kanál liszt
  • fehér bor
  • főzőtejszin
  • tejföl
Elkészítés:

A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.

Egy edényben olajon pirítom a hagymákat, a bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkával egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot  felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leves kockákat. A saláta leveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm. Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszint. A végén öntök bele bort, és tejfölt.
Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.





4 megjegyzés:

  1. Igazi kincs az amit közreadol ,ilyenkor nyárelőn ez egy igazi sláger ! Nagyon jól dokumentált poszt ,a képek remekül sikerültek,étvágygerjesztőek ! Az itt közölt étel egy igen finoman könnyített - bár igen gazdagon készített- változata a régi erdélyi öntött salátának ,amelyhez füstölt húst adtak és egy kis tárkonyecetet is ,mindez itt is megtalálható csak egy hajszállal halványabb ,pasztell árnyalatban !Gratulálok !

    VálaszTörlés
  2. Őszinte örömmel tettem , mert úgy érzem hogy sokat teszel a magyar gasztronómiai hagyományok éltetéséért ! Ez a tény a mai felgyorsult és összezavarodott világunkban igen nagyra becsülendő !

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, guszta a levesed, igen szeretem a salátalevest és főzeléket is, de te újítottál, finom lehetett:-)))

    VálaszTörlés