HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 21., csütörtök

Hogyan pucoljunk gyorsan fokhagymát

Hogyan pucoljunk gyorsan fokhagymát

Az alábbi videoklipp angolul nem beszélők számára is érthetővé teszi ezt a fantasztikus módszert, mellyel kevesebb mint 10 mp alatt lehet egy fej fokhagymát megpucolni::




Én még nem próbáltam ki, mivel nincs két erre a célra alkalmas edényem. Ha valaki sikeresen alkalmazta ezt az eljárást, kíváncsian várom beszámolóját.

4 megjegyzés:

  1. Ha hiszed ha nem én is kevesebb mint 10 mp alatt de késsel is megpucolom a fokhagymát nem kell hozzá semmi fantasztikus módszer. Egyszer egy műsorban Budai Péter a mesterszakács bemutatott valami egyszerü kis késszerűséget amivel a felesége meglepte, hogy azzal pucoljon fokhagymát. Hát amikor elkezdte pucolni jót nevettem, mert még lassúbb volt, mint késsel. Amúgy sem egy gyors mozgású szakács.

    VálaszTörlés
  2. Elfelejtettem még hozzátenni, hogy ekkora erővel mi nők nem is csapunk rá egy fej fokhagymára, meg ennyi mennyiség kevés esetben kell, mint egy egész fej fokhagyma.Aztán nagy erővel rázzam majd válogassam a rengeteg héja közül. Na neeee...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor fokhagymát teszek el, erről írtam egy bejegyzést, akkor bizony jó sok fejet kell megpucolnom. Az nem csak sok időbe tellik, de a kezem is megsinyli.

      Törlés
  3. Ahogy elnézem a videót ,jól megtermett kínai fokhagymáról van szó és ebben az esetben biztos működik a bemutatott módszer ,de jófajta magyar apróbb fokhagymával meggyőződésem szerint tökéletesen csak a roppantásos módszer a megfelelő !

    VálaszTörlés