HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 10., vasárnap

Fokhagyma chiliolajban

Fokhagyma chiliolajban

Fokhagymát már eddig is tettem el tárkonyos ecet és olívaolaj keverékében.

Ecetes, olajos fokhagyma eltevése

 Készítettem paprika vodkát is:

Witches' blood/Hexensblut/Boszorkányok vére

Most viszont a lányom egy üveg chilis olívaolajban eltett fokhagymával lepett meg.

Ha elfogy, az ötletet továbbfejlesztve, chiliszószos olíva olajba teszem el a fokhagymákat, s rakok közéjük chili paprikákat t is.






2 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük a foghagymát,de nekem mindig megzöldül az olajban,valamit bíztosan nem jól csinálok.
    Tanácsot kérek,pontosan hogyan kell elrakni az olajba?

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem tudom, miért zöldül meg a tied. Én egész egyszerűen beteszem az üvegbe a fokhagymákat, öntök rá tárkonyos ecetet, s a tetejére olívaolajat, majd lezárom, s összeforgatom.

    VálaszTörlés