HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 6., hétfő

Zöldbabfőzelék télen

Zöldbabfőzelék télen

Ilyenkor decemberben már természetesen nincs friss zöldbab, legalább is nálunk. Ezért mélyhűtöttből kell dolgozni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 hegyes zöld paprika
  • 1/2 paradicsom
  • olíva olaj
  • babérlevél
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • tejföl
  • ecet
  • cukor
  • chili szósz

Elkészítés:

A babot felteszem főni 1 db babérlevéllel. Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, a szeletelt paprikát, paradicsomot, hozzáadom a babhoz. A serpenyőben kevés rántást készítek, fűszerezem, ezt is hozzáadom a babhoz. Teszek bele apróra vágott petrezselymet, kevés cukrot és ecetet, keverek bele tejfölt. Felforralom és és kész.
Közben sütöttem bundás kenyeret. Tálaláskor egy mélytányérba merem, teszek rá sült tarját (vegák ezt elhagyhatják), tejfölt, megszórom borssal és paprikával, s bundás kenyérrel fogyasztom. Feltétként persze használható pörkölt, fasírt, vagy tükörtojás is. Én készítettem fasírtot is, a következő adagot majd azzal eszem.

Vegáknak:

És a fasírt:

1 megjegyzés: