HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 22., szerda

Sütőtök krémleves sült hagymával és chilipaprikával

Sütőtök krémleves sült hagymával és chilipaprikával

Egy tipikus téli étel. Lassan már kifelé megyünk a télből, ideje kihasználni, hogy még kapható a sütőtök.


Hozzávalók:

  • 1db kisebb Hokkaido-tök
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt chili paprika
  • 1/2 l erőleves, vagy leveskocka
  • chili paprika
  • tökmag
  • tökmag olaj

Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom. A burgonyát és répát megtisztítom, s feldarabolom.A hagyma 3/4-ét finomra aprítom, a többit szeletelem.

Egy lábasban vajat hevítek,s a darabolt hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Őrölt fekete borssal ízesítem. Röviden dinsztelem, s felöntöm az erőlevessel (vagy öntök hozzá 1/2 liter vizet, s adok hozzá 1 db leveskockát). Hozzáadom a tököt, burgonyát és a répát. Sózom és felfőzöm. Lefedve kb. 15 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a hagyma szeleteket és a tökmagokat.
A levest egy tálkába merem, szórok rá borsot és chilit, ráteszem a pirított hagymát és tökmagokat, valamint 1 db chili paprikát, locsolok rá tökmagolajat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése