Sütőtök krémleves sült hagymával és chilipaprikával
Egy tipikus téli étel. Lassan már kifelé megyünk a télből, ideje kihasználni, hogy még kapható a sütőtök.
Hozzávalók:
- 1db kisebb Hokkaido-tök
- 2 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 1 db nagy vöröshagyma
- vaj
- őrölt fekete bors
- őrölt chili paprika
- 1/2 l erőleves, vagy leveskocka
- chili paprika
- tökmag
- tökmag olaj
Elkészítés:
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom. A burgonyát és répát megtisztítom, s feldarabolom.A hagyma 3/4-ét finomra aprítom, a többit szeletelem.Egy lábasban vajat hevítek,s a darabolt hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Őrölt fekete borssal ízesítem. Röviden dinsztelem, s felöntöm az erőlevessel (vagy öntök hozzá 1/2 liter vizet, s adok hozzá 1 db leveskockát). Hozzáadom a tököt, burgonyát és a répát. Sózom és felfőzöm. Lefedve kb. 15 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a hagyma szeleteket és a tökmagokat.
A levest egy tálkába merem, szórok rá borsot és chilit, ráteszem a pirított hagymát és tökmagokat, valamint 1 db chili paprikát, locsolok rá tökmagolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése