HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 12., vasárnap

Gombás tészta olívabogyóval, chilivel

Gombás tészta olívabogyóval, chilivel

Hozzávalók:

  • 30 dkg csavart tészta
  • 2db nagy csiperke gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • oregano
  • vörös bor
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • oregano
  • paprikás olíva bogyó
  • chili paprika
  • chili szósz
  • tejföl
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.
Közben egy serpenyőben elkészítem a vörösboros gombapaprikást (erről már több receptet is írtam, ezért most nem ismétlem meg). Amikor kész, hozzákeverem a tésztát.
Tálaláskor egy tányérra teszem, rászórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, az összevágott petrezselymet, bazsalikomot, chili paprikát, a szeletelt olívabogyókat, teszek rá tejfölt, s meglocsolom a chili szósszal. Lehet még reszelt sajttal is megszórni. Bár nagyon szeretem a sajtot, ezúttal ez kimaradt. (Őszintén mondva, elfeledkeztem róla, de így is finom volt.)


1 megjegyzés: