Székely-káposzta oldalassal, füstölt tarjával, húsgombóccal és kolbásszal
A feleségem főzött egy nagy fazék gombócos Székely-káposztát. Szemre nagyon mutatós volt, de még ő is elismerte, hogy nem elég fűszeres, a savanyú káposzta sokáig állt vízben, a kolbászról pedig elfeledkezett.Az ő receptje:
Hozzávalók:
- oldalas
- füstölt tarja
- darált hús
- hagyma
- főtt rizs
- tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- babérlevél
A káposztát vízbe áztatta, elkészítette a gombócokat a darált húsból, rizsből, tojásból, fűszerezte.
Egy fazékba rakott 1 sor káposztát, majd hagymát, erre húst, majd megint káposztát, erre jöttek a gombócok, szórt rá egy kevés lisztet, majd zárta káposztával. A tetejét megszórta paprikával, s lassú tűzön megfőzte.
Nos, én kivettem magamnak egy külön lábasba egy jó adagot, egy kevés ecetet öntöttem hozzá (én ugyanis nem áztattam, csak jól kicsavartam volna a káposztát), jól megborsoztam, paprikáztam, szórtam rá őrölt köményt, majd vágtam bele chili paprikát, füstölt kolbászt, 1 gerezd fokhagymát, adtam hozzá még kakukkfűvet és majorannát. Felforraltam, öntöttem bele fehérbort és tejfölt.
Tálaláskor raktam még rá tejfölt, sült szalonnát, s meglocsoltam chili szósszal.
Fehér kenyérrel ettem, s vörösbort ittam hozzá.
Íme:
Egyik kedvenc kajám. Mesés
VálaszTörlésNagyon étvágygerjesztő :) Imádom!
VálaszTörlésafsal Good Teast
VálaszTörlés