Gombás tészta reszelt sajttal
Szeretem az olaszos tésztákat, de ennek a receptnek a királynője a speciális chili, a saját termesztésű Rare Ubatuba Cambuci Pepper, mely az egyik legerősebb chili.Hozzávalók:
- 30 dkg tészta
- 2 db nagy csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- oregano
- vörös bor
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- oregano
- paprikás olíva bogyó
- capri bogyó
- chili paprika
- chili szósz
- reszelt sajt
- petrezselyem
- bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.Közben egy serpenyőben elkészítem a vörösboros gombapaprikást (erről már több receptet is írtam, ezért most nem ismétlem meg). Amikor kész, hozzákeverem a tésztát.
Tálaláskor egy tányérra teszem, rászórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, az összevágott petrezselymet, bazsalikomot, chili paprikát, a capri bogyókat, a szeletelt olívabogyókat, s meglocsolom a chili szósszal, s bőségesen megszórom oregano-val és reszelt sajttal. Teszek rá egy bazsalikom levelet. (Sajnos a bazsalikom a kertben kiadta a lelkét, de az ablakban sem virgonckodik.)
Megjegyzés:
Van valakinek tippje, hogyan lehet a bazsalikomot télen életben tartani, azon kívül, hogy egy mediterrán országba költözünk? Habár épp a tegnapi hírekben láttam, hogy a Közel-Keleten: Egyiptom, Izrael, Libanon, Szíria stb. min. 20 C fokkal csökkent a hőmérséklet, s havazott, amire 20 éve nem volt példa. A tuti most már csak az Egyenlítő tájéka. Úgy hogy megyek vissza Balira!
Lányok!
Nagyon unom már ezt a telet. Ki jön velem Balira?
Nagyon fincsi tészta
VálaszTörlésAz én bazsalikomom nagyon szépen hajt a konyhaablakban (déli fekvésű). A petrezselymem viszont... haldoklik. A tészta egyébként nagyon fincsi lehet. Imádom a gombát.
VálaszTörlésÜdv. Mari