Chilis babfőzelék kolbásszal
Hozzávalók:
- 35 dkg tarkabab,
- 1 szál lecsókolbász
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- petrezselyem
- Vegeta
- őrölt chili paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- olíva olaj
- liszt
- tejszín
- chili szósz
- chili paprika
Elkészítés:
Előző nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele Vegetát, borsot, chili paprikaport, babérlevelet és a petrezselymet. Addig főzöm míg megpuhul a bab. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a leveshez adom, s felforralom. Belekeverek tetszés szerinti mennyiségű tejszínt.Tálaláskor teszek rá egy chili paprikát, s meglocsolom chili szósszal, fehér kenyérrel fogyasztom.
Megjegyzés:
Füstölt kolbásszal finomabb, de azt most egy másik ételhez tartogatom.
Aki akar, tehet bele paradicsom pürét, vagy ketchupot.
Imádom
VálaszTörlésJöhet nekem is ! :)
VálaszTörlés