HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 9., csütörtök

Chilis babfőzelék kolbásszal

Chilis babfőzelék kolbásszal

Hozzávalók:

  • 35 dkg tarkabab,
  • 1 szál lecsókolbász
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • őrölt chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olíva olaj
  • liszt
  • tejszín
  • chili szósz
  • chili paprika

Elkészítés:

Előző nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele Vegetát, borsot, chili paprikaport, babérlevelet és a petrezselymet. Addig főzöm míg megpuhul a bab. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a leveshez adom, s felforralom. Belekeverek tetszés szerinti mennyiségű tejszínt.
Tálaláskor teszek rá egy chili paprikát, s meglocsolom chili szósszal, fehér kenyérrel fogyasztom.

Megjegyzés:

Füstölt kolbásszal finomabb, de azt most egy másik ételhez tartogatom.
Aki akar, tehet bele paradicsom pürét, vagy ketchupot.

2 megjegyzés: