HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 16., csütörtök

Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

Bár a birkapörkölt bográcsban főzve az igazi, azért így is élvezhető ez az étel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkapörkölt hús
  • bacon szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöld hegyes paprika
  • 1 db paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • fűszeres olívaolaj
  • kacsazsír
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • édes chili szósz
  • csípős chili szósz
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bazsalikom
  • vörös bor
  • 5-6 db nagyobb krumpli
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • jégsaláta levél
  • paradicsom
  • hegyes zöld paprika
Elkészítés:

A birkahúst megmosom, feldarabolom. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikákat , paradicsomot, szeletelem, darabolom. A krumplit meghámozom, s megfőzöm.
Egy serpenyőben a bacont kisütöm, a hagymát kacsazsíron és fűszeres olívaolajon megdinsztelem, ráteszem a húst, megpörkölöm, hozzáadom a fokhagymát. Fűszerezem, párolom. Hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot. Időnként öntök hozzá vörösbort, s készre főzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra a főtt sós krumpliból, amit megszórok fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel, a pörköltből, s díszítem salátával, paradicsommal és paprikával.


3 megjegyzés:

  1. Mi nem szeretjük a birkát,de nagyon guszta lett,nagyon ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bejegyzéseiteket.
    Amikor a nejem megjött - 3 órával a főzés után - már a lépcsőházban szörnyülködött, hogy mi ez a szörnyű büdös, pedig nyitva volt az összes ablak.
    No mindegy, ez az én keresztem. Mindenesetre nekem ízlett a birkapörkölt.

    VálaszTörlés