Vörösboros birkapörkölt sós krumplival
Bár a birkapörkölt bográcsban főzve az igazi, azért így is élvezhető ez az étel.Hozzávalók:
- 60 dkg birkapörkölt hús
- bacon szalonna
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db zöld hegyes paprika
- 1 db paprika
- 3 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- fűszeres olívaolaj
- kacsazsír
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- édes chili szósz
- csípős chili szósz
- őrölt kömény
- kakukkfű
- majoranna
- bazsalikom
- vörös bor
- 5-6 db nagyobb krumpli
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- jégsaláta levél
- paradicsom
- hegyes zöld paprika
A birkahúst megmosom, feldarabolom. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikákat , paradicsomot, szeletelem, darabolom. A krumplit meghámozom, s megfőzöm.
Egy serpenyőben a bacont kisütöm, a hagymát kacsazsíron és fűszeres olívaolajon megdinsztelem, ráteszem a húst, megpörkölöm, hozzáadom a fokhagymát. Fűszerezem, párolom. Hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot. Időnként öntök hozzá vörösbort, s készre főzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra a főtt sós krumpliból, amit megszórok fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel, a pörköltből, s díszítem salátával, paradicsommal és paprikával.
Ez valami isteni, ááá :)
VálaszTörlésMi nem szeretjük a birkát,de nagyon guszta lett,nagyon ügyes vagy!:)
VálaszTörlésKöszönöm a bejegyzéseiteket.
VálaszTörlésAmikor a nejem megjött - 3 órával a főzés után - már a lépcsőházban szörnyülködött, hogy mi ez a szörnyű büdös, pedig nyitva volt az összes ablak.
No mindegy, ez az én keresztem. Mindenesetre nekem ízlett a birkapörkölt.