Sült hús vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival
Variációk egy témára.A sült hús sokféle körettel is készíthető, most a káposztát és a krumplit választottam.
Hozzávalók:
- 2 szelet (25 dkg) csontos karaj
- 0,5 fej vörös káposzta
- 1 nagy fej lila hagyma
- olaj
- 1 tk köménymag
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet
- 1 db babérlevél
- 5 db burgonya
- 1 ek vaj
- 2 ek tej
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- Vegeta
- só
- bors
- szerecsendió
A hús széleit bevagdosom, sózom, borsozom.
A káposztát lereszelem, a hagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Szórok rá cukrot, karamellizálom. Hozzáadom a káposztát, beleteszem a babérlevelet, sózom borsozom, locsolok rá ecetet, párolom.
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s gyaluval vékonyra szeletelem.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, keverek bele egy kevés lisztet, öntök bele tejet, felfőzöm. Keverek hozzá tejfölt és reszelt sajtot.
Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a krumpliszeleteket, megszórom Vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntöm a serpenyő tartalmát. Lefedem alufóliával és megsütöm, inkább csak finom puhára, nem pirítom meg nagyon.
A húst olajban megsütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra húst, mellé káposztát és krumplit, szórok még rá borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése