HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 18., szombat

Sült hús lila vörösboros párolt lila káposztával, krumplival

Sült hús vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival

Variációk egy témára.

A sült hús sokféle körettel is készíthető, most a káposztát és a krumplit választottam.

Hozzávalók:

  •  2 szelet (25 dkg) csontos karaj
  • 0,5 fej vörös káposzta
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • olaj
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek cukor
  • 1 ek ecet
  • 1 db babérlevél
  • 5 db burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 ek tej
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Vegeta
  • bors
  • szerecsendió
Elkészítés:

A hús széleit bevagdosom, sózom, borsozom.

A káposztát lereszelem, a hagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Szórok rá cukrot, karamellizálom. Hozzáadom a káposztát, beleteszem a babérlevelet, sózom borsozom, locsolok rá ecetet, párolom.

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s gyaluval vékonyra szeletelem.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, keverek bele egy kevés lisztet, öntök bele tejet, felfőzöm. Keverek hozzá tejfölt és reszelt sajtot.

Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a krumpliszeleteket, megszórom Vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntöm a serpenyő tartalmát. Lefedem alufóliával és megsütöm, inkább csak finom puhára, nem pirítom meg nagyon.

A húst olajban megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra húst, mellé káposztát és krumplit, szórok még rá borsot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése