HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 18., szombat

Forralt bor vörösborból

Forralt bor vörösborból


Roter Glühwein Rezept

Hozzávalók (2 adag):

  • 1/2 l vörösbor
  • 1 dl rum, vagy brandy
  • 1 db narancs
  • 1/2 citrom (optionális)
  • vanília rúd
  • szegfűszeg
  • őrölt fekete bors (optionális)
  • őrölt piros paprika (optionális)
Elkészítés:

Egy narancsot meghámozunk, a felét gerezdekre szedjük, a másik feléből kinyomjuk a szaftját. Ugyanezt tesszük a citrommal is. A hozzávalókat lassan felforraljuk, egy kicsit állni hagyjuk, de még forrón fogyasztjuk. A poharat díszíthetjük narancshéj csíkkal.

Megjegyzés:

A ma reggeli kutyasétáltatáskor a sűrű havazásban, s a nagy hidegben alaposan átfáztam. Ilyenkor jól esik egy meleg ital.

4 megjegyzés: