Forralt bor vörösborból
Hozzávalók (2 adag):
- 1/2 l vörösbor
- 1 dl rum, vagy brandy
- 1 db narancs
- 1/2 citrom (optionális)
- vanília rúd
- szegfűszeg
- őrölt fekete bors (optionális)
- őrölt piros paprika (optionális)
Egy narancsot meghámozunk, a felét gerezdekre szedjük, a másik feléből kinyomjuk a szaftját. Ugyanezt tesszük a citrommal is. A hozzávalókat lassan felforraljuk, egy kicsit állni hagyjuk, de még forrón fogyasztjuk. A poharat díszíthetjük narancshéj csíkkal.
Megjegyzés:
A ma reggeli kutyasétáltatáskor a sűrű havazásban, s a nagy hidegben alaposan átfáztam. Ilyenkor jól esik egy meleg ital.
Szuper lehet, és ez a fotó gyönyörű :-).
VálaszTörlésIgen, a forralt bor csakis vörösborból az igazi:-))
VálaszTörlésImádom! Csodaszép a fotód is! :-DDD
VálaszTörlésFinom lehetett! Szép a fotó!
VálaszTörlés