Lencsefőzelék sült hússal
A lencse sokaknak téli étel, de nem csak télen és újévkor lehet enni
.
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Vegeta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- babérlevél
- chili
- mustár
- liszt
- 1 citrom leve
- tejföl
- chili szósz
- 2 szelet tarja
Elkészítés:
A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet és a chilit, megszórom Vegetával és borssal.Közben a tarját sózom, borsozom, kevés olajon megsütöm.
Ha megpuhult a lencse, pirospaprikát, lisztet, s mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele tejfölt is, s elkeverem.
Tálaláskor ráteszem a tarját, meglocsolom a zsírjával és chili szósszal.
Nagyon gusztaaaa! A kedvenc főzelékem! Bármikor jöhet egy jó nagy tányérral! :)))
VálaszTörlés