HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 12., vasárnap

Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

Hozzávalók:

a leveshez:
  • tetszés szerinti csirkeaprólék, pl.:
  • szárny
  • farhát
  • szív
  • máj
  • zúza
  • vöröshagyma
  • zeller
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chili paprika
  • petrezselyem
a gombóchoz:
  • 2 db krumpli
  • liszt
  • bors
  • 1/2 tojás

Elkészítés:

A leves hozzávalóit felteszem főni. Közben elkészítem a gombócokat. A krumplit megfőzöm, összetöröm, s összekeverem egy kevés liszttel, sóval és tojással. (Aki akar, tehet bele petrezselymet.) Kis gombócokat formálok és sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor egy mélytányérba merek a levesből, teszek bele néhány gombócot, s megszórom vágott petrezselyemmel és chilivel.

1 megjegyzés: