HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 4., szombat

Tejszínes bableves

Tejszínes bableves

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehér bab
  • olíva olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 kis zeller fele
  • 1 db chili paprika
  • Vegeta
  • babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • tejszín
  • liszt
Elkészítés:

A babot előző este beáztatom. A hagymát, fokhagymát aprítom, a zöldségeket szeletelem. Egy edényben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a zöldségeket, s tovább dinsztelem. Ráöntöm a babot is az áztató vízzel, fűszerezem. Készre főzöm, keverek bele tejszínt és egy kevés lisztet. Tálaláskor újra megszórom jó sok borssal, paprikával.

1 megjegyzés: