HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. június 30., szombat

Tejszínes, kapros tökfőzelék gombapörkölttel

Tejszínes, kapros tökfőzelék gombapörkölttel


Egy finom tökfőzelék, amit vegetáriánusok is megehetnek.

Hozzávalók:


A tökfőzelékhez:
  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • zöldségles kocka
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • liszt
  • olaj
  • tejföl 

A gombapörkölthöz:
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1  gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • napraforgóolaj
  • 25 dkg csiperke gomba
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot aprítom.

Egy lábasban olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, a felét félreteszem.

A lábasban lévő hagymához hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.

Míg a tök fő,  a szalonnát kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a paprikát és a gombát felszeletelem.

Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, ráteszem a félretett hagymát. Rádobom a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, rávágom a chilit. Majd a gomba következik.

Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, s ráhalmozom a gombapörköltet. Megszórom paprikával.

Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése