HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. június 29., péntek

Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval

Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval


A tarja az egyik legízletesebb, legszaftosabb disznóhús, szeretem, s gyakran használom sültekhez.

Hozzávalók:


  • 2 szelet sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöld paprika
  •  2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • durván őrölt chili
  • chili szósz
  • 2 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • napraforgó olaj 
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • csalamádé (saját készítés)

Elkészítés:


A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s olajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot és kakukkfüvet, s beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Amikor eljött a sütés ideje, előfőzöm a krumplit. Majd kevés olajon megsütöm.
Az újhagyma zöldjét felszeletelem.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.

Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, szórok rá durván őrölt chilit, a krumplira pedig újhagyma zöldjét.

Csalamádéval fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése