Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval
A tarja az egyik legízletesebb, legszaftosabb disznóhús, szeretem, s gyakran használom sültekhez.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-lHreL80a3hhEwfEcQfA15oRsC0mDE5j5aZduPFt932QtScdSuaNaR_4DpLH_KzExaee8MpYD2qWHKaYlpXTkv-z84z19oJJy3mCvYPGzbs7e5gDErI21TbhWmLPRBm2OIzF-UmvZGu09/s320/sert%25C3%25A9starjas%25C3%25BCltz%25C3%25B6lds%25C3%25A9gekkel%25C3%25A9skrumplival1.jpg)
- 2 szelet sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- durván őrölt chili
- chili szósz
- 2 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- napraforgó olaj
- 6 db nagyobb újkrumpli
- csalamádé (saját készítés)
Elkészítés:
A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s olajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot és kakukkfüvet, s beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Amikor eljött a sütés ideje, előfőzöm a krumplit. Majd kevés olajon megsütöm.
Az újhagyma zöldjét felszeletelem.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, szórok rá durván őrölt chilit, a krumplira pedig újhagyma zöldjét.
Csalamádéval fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése