Sertéstarja vele sült zöldségekkel és sült újkrumplival, csalamádéval
A tarja az egyik legízletesebb, legszaftosabb disznóhús, szeretem, s gyakran használom sültekhez.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- durván őrölt chili
- chili szósz
- 2 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- napraforgó olaj
- 6 db nagyobb újkrumpli
- csalamádé (saját készítés)
Elkészítés:
A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s olajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot és kakukkfüvet, s beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Amikor eljött a sütés ideje, előfőzöm a krumplit. Majd kevés olajon megsütöm.
Az újhagyma zöldjét felszeletelem.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, hagymát, paprikát, paradicsomot. A hús mindkét oldalát megsütöm, majd öntök rá vizet, s fedő alatt puhára párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, szórok rá durván őrölt chilit, a krumplira pedig újhagyma zöldjét.
Csalamádéval fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése