Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival, salátával
Nagyon szeretem a tenger gyümölcseit. Pünkösdkor többek közt ez is szerepelt az "étlapon". Én akkor sajnos nem tudtam enni, de egy adagra valót eltettem a mélyhűtőbe. Most elővettem, s elkészítettem.
Hozzávalók :
- 15 dkg garnéla
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- chilipehely
- olívaolaj
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
- chili szósz
- szója szósz
- citrom
- fehér bor ( Cserszegi fűszeres)
- 5 db újkrumpli
- petrezselyem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaMFU-YGOK8uRPo2U2WnYfNgu3_aesh84-U1HZq3EE5sTvrNEnN3sBurGf7bNa6duCaTpBmqBRIs-Aa3-8Ynk7H4WYGxJ1cRrkKLng-JBFNHrIsVeb91_Q0xk9zx9FV9KLYxiuTPkaEiZ2/s320/grillezettgarn%25C3%25A9l%25C3%25A1kpetrezselymes%25C3%25BAjkrumplival1.jpg)
- paradicsom
- csípős helyes zöldpaprika
- lilahagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- fehérborecet
- só
- bors
Elkészítés:
A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom. A páncélt és a bélcsatornát eltávolítom.
A gondosan megmosott krumplit héjában megfőzöm, közben a petrezselymet durvára vágom.
A hagymákat apróra vágom.
Elkészítem a salátát.
Egy grillserpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, fűszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.
A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a chilipehelyt, csavarok rá citromot.
A krumplit sózom, borsozom, olajon megpirítom, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor a tányérra helyezem a garnélákat, locsolok rá chili szószt, mellé tálalom a krumplikat, s teszek rá díszítésként egy citromkarikát.
Fehér borral fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése