Zöldspárga leves zöldségesen
Kedvelem a zöldspárgát. Karakteresebb az íze mint a fehérspárgának, s még pucolni sem kell, csak a végeit kell levágni. :)
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5Ofjk_evdtUhKI_6RzJAK4g6fLtFvy8go7WloC9azMqgQxzLjkcR6JBwr-3nS7KBJPMraDmEKi4IcY-lUJUPxdeus3elgUgalvAPO6OAVb-0cLCCbPVgpw4WRZ0JU604fClWxRdgXczIS/s320/z%25C3%25B6ldsp%25C3%25A1rgaleves1.jpg)
Elkészítés:
A spárgák végeit letöröm, a sípokat háromba vágom. A hagymákat, petrezselymet aprítom. A répát, a gyökeret, a krumplit és a karalábét feldarabolom.
Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a spárgát is.
Rövid főzés után tálalok. Szórok rá petrezselymet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése