HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. június 23., szombat

Zöldspárga leves zöldségesen

Zöldspárga leves zöldségesen


Kedvelem a zöldspárgát. Karakteresebb az íze mint a fehérspárgának, s még pucolni sem kell, csak a végeit kell levágni. :)

Hozzávalók:


  • 1 csomag zöldspárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl víz

  • Elkészítés:

    A spárgák végeit letöröm, a sípokat háromba vágom. A hagymákat, petrezselymet aprítom. A répát, a gyökeret,  a krumplit és a karalábét feldarabolom.

    Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a spárgát is.

    Rövid főzés után tálalok. Szórok rá petrezselymet.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése