HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 28., szombat

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt rizzsel

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt rizzsel


A pörkölt a magyar konyha egyik kedvence. Többnyire nokedlivel, vagy krumplival, esetleg tésztával  tálalják, most rizs került mellé körítésként.

Hozzávalók:


  • 25 dkg sertéscomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 bögre rizs
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db chili
  • 2 db kicsi paradicsom

Elkészítés:

A beáztatott rizst felteszem főni.

A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.

A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírján a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, megszórom piros paprikával. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni. Zsírjára pirítom, majd megint adok hozzá vizet.

Mikor a hús már félig puha, beleteszem a paprikát és a paradicsomot, hozzáadom a zöldborsót is, beleöntöm a vörösbort.

Tálalok. A tányérra szedek rizst, rá petrezselyemlevelet, mellé pörköltet, teszek rá egy chili paprikát. Díszítem egy paradicsommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése