HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 30., hétfő

Fasírt pogácsa lecsóval és rizzsel

Fasírt pogácsa lecsóval és rizzsel


Amikor a lecsó csak egy köret.

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1d kicsi hagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 bögre rizs
  • olaj a sütéshez
  • 2 db chili
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzöm.

A hagymákat, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a tojással, a beáztatott zsemlével és a fűszerekkel.

A lecsóhoz felvágom a hozzávalókat, majd megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

A darált húsos masszából gombócokat formázok, s bő olajban kisütöm.

Tálaláskor formázok egy kupac rizst, teszek rá petrezselymet. Rakok a tányérra egy fasírtot, rá egy chilit, s kanalazok mellé lecsót.A tányért dekorálom még egy kicsi paradicsommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése