Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, fehérboros párolt savanyított káposztával
A vasárnapot fel kell dobni egy finomsággal, ha nincs szűzpecsenye kéznél, akkor egy grill étellel.
Hozzávalók:
- 6 szál (20 dkg) fűszeres hot dog virsli
- 4 db burgonya
- 2 db csiperke gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db újhagyma zöldjével
- petrezselyem
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 csésze savanyított káposzta
- 1 1 db babérlevél
- köménymag
- 1 kupica száraz fehérbor
Elkészítés:
A krumplikat héjában félig megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés olajon a köménymagot kipattogtatom, ráteszem a savanyított káposztát, sózom, borsozom, ráteszem a babérlevelet, locsolok rá fehérbort, s megpirítom.
A virsliket bevagdosom. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, ráteszem a krumplit, a gombákat és a félbevágott paprikát, paradicsomot, újhagymát, mellé a virsliket. Fűszerezem, majd beteszem a sütőbe, szép pirosra sütöm. Közben - mivel nem fért be az amúgy is zsúfolt nagy serpenyőbe - megpirítom egy külön serpenyőben a borral meglocsolt káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése