HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 8., vasárnap

Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, párolt savanyított káposztával

Grillezett virsli vele sült zöldségekkel, fehérboros párolt savanyított káposztával


A vasárnapot fel kell dobni egy finomsággal, ha nincs szűzpecsenye kéznél, akkor egy grill étellel.

Hozzávalók:

  • 6 szál (20 dkg) fűszeres hot dog virsli
  • 4 db burgonya
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 csésze savanyított káposzta
  • 1 1 db babérlevél
  • köménymag 
  • 1 kupica száraz fehérbor

Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon a köménymagot kipattogtatom, ráteszem a  savanyított káposztát, sózom, borsozom, ráteszem a babérlevelet, locsolok rá fehérbort, s megpirítom.

A virsliket bevagdosom. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, ráteszem a krumplit, a gombákat és a félbevágott paprikát, paradicsomot, újhagymát,  mellé a virsliket. Fűszerezem, majd beteszem a sütőbe, szép pirosra sütöm. Közben - mivel nem fért be az amúgy is zsúfolt nagy serpenyőbe -  megpirítom egy külön serpenyőben a borral meglocsolt káposztát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése