HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 30., hétfő

Sült kolbász krumpli és zöldség ágyon

Sült kolbász krumpli és zöldség ágyon


Nem a szokásos mustáros sült kolbász.

Hozzávalók:

  • 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
  • 2 szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
  • 4 db krumpli
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

A krumplit előfőzöm, majd felszeletelem.

Közben az újhagymát karikára vágom, a paprikákat, a gombát  szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjéből félreteszek. A kolbászt megszurkálom, a szalonnát bevagdosom.

Egy serpenyőbe lerakom a krumplit, majd a zöldségeket, fűszerezem rétegenként. Rárakom a kolbászt és a szalonnát, locsolok rá olajat.  Letakarom fóliával, s berakom a s180 C fokra előmelegített sütőbe.

30 perc elteltével leveszem a fóliát, megfordítom a kolbászt és a szalonnát, meglocsolok mindent sütőzsírral, s addig sütöm, míg szépen megpirul minden.

Tálaláskor szedek a tányérra a köretből, s teszek rá egy fél kolbászt és egy szalonnát. Szórok rá újhagyma zöldet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése