Sült kolbász krumpli és zöldség ágyon
Nem a szokásos mustáros sült kolbász.
Hozzávalók:
- 1 szál sütnivaló kolbász (kb 30 dkg)
- 2 szelet (kb 5 dkg) füstölt szalonna
- 4 db krumpli
- 2 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 3 db csiperkegomba
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm, majd felszeletelem.
Közben az újhagymát karikára vágom, a paprikákat, a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjéből félreteszek. A kolbászt megszurkálom, a szalonnát bevagdosom.
Egy serpenyőbe lerakom a krumplit, majd a zöldségeket, fűszerezem rétegenként. Rárakom a kolbászt és a szalonnát, locsolok rá olajat. Letakarom fóliával, s berakom a s180 C fokra előmelegített sütőbe.
30 perc elteltével leveszem a fóliát, megfordítom a kolbászt és a szalonnát, meglocsolok mindent sütőzsírral, s addig sütöm, míg szépen megpirul minden.
Tálaláskor szedek a tányérra a köretből, s teszek rá egy fél kolbászt és egy szalonnát. Szórok rá újhagyma zöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése