HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. október 26., csütörtök

Vörösboros, lecsós gomba füstölt kolbásszal és petrezselymes krumplival

Vörösboros, lecsós gomba füstölt kolbásszal és petrezselymes krumplival


Nyarat idéző gombás étel.

Hozzávalók:



  • 30 dkg fehér csiperke gomba
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db krumpli
  • 4 szál petrezselyem

  • Elkészítés:


    A krumplikat héjában megfőzöm.

    A paprikákat, a gombát és az újhagymát szeletelem, a paradicsomot nagyobb darabokra vágom. A hagyma zöldjének egy részét félreteszem.

    Egy serpenyőben a hagymákat megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Fűszerezem.

    Felszeletelem a kolbászt, a serpenyőbe rakom. Ráöntöm a bort.


    A krumplit megpucolom.

    Tálaláskor a tányérra szedek lecsós gombát, s szók rá újhagyma zöldet.& Mellé szeletelek kettő krumplit, sózom, borsozom, tépek rá petrezselymet.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése